Digital ABC в Україні

Локалізація та переклад цього курсу були розроблені за фінансової підтримки Європейського Союзу. Відповідальність за його зміст несе автор – WAN-IFRA, а за переклад – DT Global, лідер консорціуму EU4IM, і він не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Про Digital ABC:

У зв’язку з прогалиною на ринку існуючих тренінгів з цифрової журналістики, онлайн-курс “Digital ABC” допомагає журналістам та редакторам зрозуміти цифрову стратегію та надає практичні навички, необхідні для впровадження змін у своїх організаціях.

“Digital ABC” – це сертифікований практичний онлайн-курс, спрямований на практичну реалізацію цифрової стратегії, який складається з трьох модулів.

Digital ABC розроблений програмою «Women in News» («Жінки у новинах») Всесвітньої асоціації видавців новин (WAN-IFRA). Це практичний навчальний онлайн-курс, присвячений впровадженню цифрової стратегії на практиці. Він складається з чотирьох модулів (A, B, C і D) і загалом містить близько 30 занять. Модуль А охоплює основи цифрових технологій, модуль В – цифрову компетентність і стратегію, модуль С – управління змінами, а модуль D – контент-стратегію.

Модуль А був адаптований і перекладений для медіаменеджерів, які працюють в Україні. Спочатку він був розроблений Програмою «Women in News» WAN-IFRA за підтримки Шведського агентства з питань міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) для підтримки медіа в країнах з перехідною економікою та на ринках, що розвиваються. ABC Digital в Україні проводиться за фінансової підтримки проєкту EU4IM та лідера консорціуму DT Global, де WAN-IFRA є учасником. В Україні курс реалізовується Асоціацією Незалежних Регіональних Видавців України (АНРВУ).

8 занять у Модулі А охоплюють основи цифрових технологій та надають вступ до економіки цифрових технологій, монетизації, розвитку аудиторії та управління аудиторією, доходів від читачів, електронних видань та щоденних цифрових видань. Заняття проводяться за допомогою Google Slides через платформу e-learning від програми «Women in News» («Жінки у новинах») WAN-IFRA. Тут учасники матимуть доступ до слайдів і супровідних навчальних відео, які також можна завантажити, якщо трансляція буде ускладнена через Wi-Fi.

Вивчення модуля займе приблизно 10 тижнів – по одному тижню на заняття, враховуючи святкові дні…

Ми сподіваємося, що учасники отримають краще розуміння мінливого медіа простору, практичні навички та нові зв’язки з колегами в цій галузі.